pühapäev, 2. november 2014

Kaua meil veel soojus kestab?

Hetkel prognoosi anda on minujaoks suhteliselt raske, sest ilm on väga muutlik eriti sügisel. Tänaste prognooside järgi ei ole veel sellel nädalal näha külma sissetungi ja võin öelda, et saab nautida kevadist soojust.
Põhjast üritab külm õhumass küll sissetungida, kuid asjatult. Atlandi ookeanilt tuleb koguaeg soojust juurde. Mina prognoosiks veel soojust vähemalt 2 nädalat, kuid pead ma ei annaks. Ilm on meil väga muutlik seega nii julgeid prognoose väga anda ei soovi.
Sellel nädalal jäävad temperatuurid kõikuma +9...10 kraadi piiresse. Oodata on nii külma kui ka sooja.
Kirjutasin nädala prognoosi Äikesehuvilised portaali, allikatena kasutasin ikka Wetterzentralet ja Ilmateenistust.
Esmaspäev tuleb meil valdavalt soe, kuid tuuline ja vihmane. Madalrõhkkond liigub üle Botnia lahe põhjaosa Koola poolsaare suunas ja selle lõunaserv riivab meid. Õhutemperatuur on öösel +5…+10°C, Kagu-Eestis võib paar kraadi madalamale langeda, päeval +8…+12°C.

Wetterzentrale prognoosi esmaspäevaks tugevat tuult rannikualadel.

Teisipäeval koondub madalrõhuvöönd Skandinaaviasse ja seepärast on Eestis öösel vihma tõenäosus suur.Päeval vihmasadu vahetub ilusama ilmaga tänu Ukraina kohal oleva kõrgrõhkkonna tõttu, mis riivab meid oma loodeservaga. Õhutemperatuur on öösel +4…+10°C, päeval +8…+11°C.

Wetterzentrale prognoos teisipäevaks.

Kolmapäeval Skandinaavias areneva ja Musta mere kõrgrõhuala loodeserva vahale tekib kitsas edela-kirdesuunaline madalrõhuvöönd, mis liigub üle Eesti loodest kagusse tuues endaga kaasa vihmasaju. Ei ole välistatud ka lörtsi võimalus. Madalrõhulohu üleminekul pöördub tuul kirdesse. Õhutemperatuur tõotab tulla öösel +3…+8°C, päeval +6…+9°C.
Neljapäevaks liigub Skandinaavias tekkinud kõrgrõhuala Soome kohal, kuid lõunaservas püsib sajuvõimalus. Rannikul puhub tugev ida ja kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel 0…+4°C, päeval +3…+6°C.
Reedel eemaldub kõrgrõhuala itta ja sajuvõimalus väheneb, kuid Läänemere lõunaosas võib tekkida ka uus osatsüklon, mis võtab suuna itta ning selle põhjaserva sajud võivad ulatuda Eestisse. Sadada võib nii lund, lörtsi kui ka vihma. Õhutemperatuur on öösel -2…+3°C, päeval 0…+4°C.
Kui autol pole veel talverehvid all, siis soovitan kindlasti alla panna! Seni nautige soojust ja oodake talve.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar